St. Bernat surt 06:16 i es pon 21:27 surt 09:53 i es pon 23:56

Notícies

Invertir és sempre una elecció moral?

20 de novembre de 2023Notícies Compartir:

 

Invertir és sempre una elecció moral?

 

Dilluns 20 de novembre de 2023 a les 18.30h va tenir lloc a l’Aula Magna de l’Ateneu Universitari Sant Pacià (AUSP) una sessió de treball adreçada principalment al món financer, de l’empresa i d’institucions catòliques, perquè poguessin conèixer el document de la Santa Seu Mensuram Bonam –publicat el 10 de novembre de 2022- i adonar-se de la implicació que té a la pràctica.

Organitzat per la Càtedra de Pensament i Acció Social de l’Església, de la Facultat de Teologia de Catalunya (AUSP), van obrir l’acte el Prof. Bernat Sellarès, gerent de l’AUSP i el Dr. Joan Costa, director de la Càtedra, que van introduir i explicar el document, que té com a objectiu mostrar que a la llum de la Doctrina Social de l’Església, amb la seva consciencia del que és la persona humana, com a centre, subjecte i fi de tota l’activitat econòmica, la dignitat del qual és ser estimat per si mateix, i la vocació del qual és una vocació a l’amor, no podem organitzar la vida econòmica sense inserir-hi la lògica de l’amor; és a dir, la lògica de la comunió, de la gratuïtat i del do, com va escriure el Papa  Benet XVI en l’encíclica Caritas in veritate.

El document Mensuram Bonam -que té com a subtítol “mesures basades en la fe per a inversos catòlics. Un punt de partida i una crida a l’acció”- pretén mostrar que la Doctrina Social de l’Església ofereix una visió de la persona que correspon amb unes exigències morals que superen la mera ètica racional. Les finances, segons la Doctrina Social, són quelcom més i quelcom diferent de les finances ètiques, malgrat no s’exclouen.

Després de la presentació del document s’inicià una taula rodona, en la qual van participar Borja Barragán, fundador d’Altum Faith Investing; Almudena Benedit, Head of investment management Julius Baer; i el Dr. Joan Fontrodona, titular de la Càtedra CaixaBank de Responsabilitat Social Corporativa – IESE Business School, que va fer de moderador. Va cloure l’acte el vicepresident de Foment del Treball, i president de l’Institut Agrícola Català de Sant Isidre, el Sr. Baldiri Ros.

Podeu recuperar la gravació de l'acte a la següent llista de reproducció: