St. Toribi i Sta. Bernandina surt 07:09 i es pon 20:33 surt 07:55 i es pon 23:26

Notícies

L'Ateneu ha acollit experts a l'entorn de la cimera mundial "The economy of Francesco"

24 d'abril de 2020Esdeveniments Compartir:

El passat 3 de març, l'Ateneu Universitari Sant Pacià, va organitzar una sessió acadèmica per analitzar quina és la proposta del Papa Francesc per a una economia global. Aquesta sessió s’emmarca en les activitats de preparació i al voltant de la trobada internacional de joves estudiosos i activistes en el camp de l’Economia, convocada pel Papa Francesc els dies 26 i 27 de març, però que finalment, si tot va bé, es durà a terme el proper novemebre: “The Economy of Francesco. Young people, a pact, the future – Assisi 2020”.

L'obertura de l'acte va ser a càrrec del Prof. Joan Costa (FTC – AUSP), delegat diocesà de pastoral social i caritativa de l’arxidiòcesi de Barcelona. La primera comunicació, va ser per part del Dr. Bernat Sellarès (Universtiat Autònoma de Barcelona), titulada: La convocatòria del Papa Francesc a favor d’una economia de la solidaritat. El text de la comunicació es pot recuperar en aquest enllaç i la presentació, al vídeo que hi ha a continuació:

La segona comunicació, titulada L’aportació de la doctrina social de l’Església, la va presentar el Sr. Carles Armengol (Fundació Centesimus Annus). Pots llegir-la en aquest document adjunt o reviure-la amb el vídeo:

 El P. Ignasi Fossas, monjo de l'Abadia de Montserrat, va presentar Valors i lideratge: la Regla de Sant Benet, un camí per a una bona direcció, una comunicació que també es pot recuperar per escrit o amb imatges:

L'última comunicació va ser duta a terme pel Sr. Alfredo Pastor (IESE Business School), Una economia del bé comú.

En acabar les presentacions, hi va haver un diàleg amb els ponents i també propostes dels participants a la proposta del Papa “Economy of Francesco”. La cloenda de l'acte va ser a càrrec del Dr. Armand Puig i Tàrrech, rector de l’Ateneu Universitari Sant Pacià.

 

Anàlisi i context, les periodistes aporten més informació de l'acte.

L'Ateneu Universitari Sant Pacià destaca dos articles de la trobada per entendre què va significar l'acte i quines van ser les aportacions més destacades en el context del món en què vivim. L'Ateneu recomana la seva lectura per la gran capacitat d'anàlisi de les aportacions i del context:

Barcelona’s claim: Building a people-centred economy. A discussion on several economic proposals gives the go-ahead towards The Economy of Francesco’s international meetingLa periodista Laura Casserres Capdevila ha publicat una crònica en anglès de l'acte. Descarrega-la aquí.

Barcelona presenta ‘el Davos’ econòmic del papa Francesc. La periodista Laura Mor ha escrit aquesta altra crònica al portal Catalunya Religió. Ves-hi.