Sant Isidre fields.Surt 06:31 fields.Espon 21:04 fields.Surt 07:30 fields.Espon 23:17

Notícies

"Som una sola humanitat" i "La nova responsabilitat"

27 de maig de 2020Notícies Compartir:

El Dr. Armang Puig ha publicat en els últims dies dos articles que ens conviden a la reflexió individual obrint la mirada al món. El primer, publicat a La Vanguardia, es titula "Som una sola humanitat" i parla d'una jornada de reflexió celebrada per musulmans i cristians. Adjuntem el principi de l'article i l'enllaç al web de La Vanguardia:

Arran de la pandèmia del coronavirus, el 14 de maig se celebrà a escala mundial una jornada de dejuni, pregària i caritat. Aquesta jornada era promoguda per l’Alt Comitè de la Fraternitat Humana, en el qual es retroben musulmans i cristians. La convocatòria venia del gran imam Al Tayyeb i del papa Francesc, que a havien signat l’any passat el document d’Abu Dhabi sobre la fraternitat, la pau i la convivència. En paraules de Marco Impagliazzo, “el coronavirus ha sembrat la mort, la por i la pobresa, ha afeblit els lligams socials i ha fet caure en l’abisme de la incertesa famílies i pobles”. Davant d’això, els creients de la gran família dels fills d’Abraham s’han unit per donar una resposta religiosa en aquesta època de daltabaix global. I han convidat els altres creients de les religions del món a fer el mateix. Llegeix-ne més (per un error, l'article a la Vanguardia en la seva edició digital està signat per "redacció", quan hauria d'estar signat pel Dr. Armand Puig)


El segon article que ha publicat el rector de l'Ateneu Universitari Sant Pacià és a la revista Vida Nueva i està dedicada a la "nova normalitat". Es titula "La nueva responsabilidad" i fa una revisió del què ha deixat al descobert la pandèmia de la COVID-19.

La homilía del papa Francisco del pasado 27 de marzo constituye un obligado examen de conciencia que debemos retomar a fondo, ahora que ha empezado el debate sobre la llamada “nueva normalidad”. No podemos imaginar el futuro sin sacar lecciones del pasado. No podemos hablar de “reconstrucción” sin reconocer lo que se había construido mal antes de que la pandemia se llevara tantas cosas que parecían intocables, dentro y fuera de nosotros mismos. Llegeix-ne més.